Det händer ju alldrig mig något...

Nu så kommer bloggen igång på riktigt.
Jag jobbade idag, jag sommarjobbar som parkarbetare. Så jag gick där och trimmade längst efter en buske och tänkte, "Va fan ska jag börja blogga för, det händer ju alldrig mig något". Precis då så slog trimmern i nått, som den brukar göra ibland. Jag såg att det var något svart och silvrigt som blänkte, så jag börjde mig ner och plockade upp det.
Det var en tvåbladig dubbelslipad kniv med eltejpat skaft.
Mina arbetskamrater sa att den kunde ha varit med i ett brott. Så står jag och håller i den med hela handen så allt hopp om några fingeravtryck försvinner, nu vet inte jag om Östersundspolisen tar fingeravtryck från vapen men jag kände mig ändå ganska dum.
Vi bestämde oss för att åka förbi polisstationen så jag kunde lämna av den innan vi slutade. På väg dit så funderade jag på hur jag skulle göra när jag bar in den. Jag är nysnaggad och jag började spara skägg för någon vecka sen och så hade jag blivigt smutsig av att jobba hela dagen. Skulle jag då ta ett hemmagjort vapen i handen och traska in på polisstationen så skulle jag väll se ut som en nynasist som var ute efter revange.
Men om jag å andra sidan tog den i fickan och väntade på min tur för att sen dra upp det framför informationstanten så skulle poliserna lägre bort i kåridåren antingen skjuta mig eller komma springande med fjäderbatongerna.
Som tur var så var polishuset stängt, så jag får väll försöka igen imorgon. Jag får medela er om hur det gick vid ett senare tillfälle.
På vägen tillbaka till kontoret så tänkte jag att jag hade haft tur nu när jag hade fått nått att skriva om på dagens blogginlägg. Då ringde telefonen, det var min lillebror Gabriel, ljudet var dåligt och det var svårt att höra honom över motorljudet. Men om jag konsentrerade mig så hörde jag vad han sa.

 - Hej Magnus, vill du följa och bada på badhuset?

Nu är det så att badhuset har varit stängt i över ett halvår för ombyggnad och det öppnar inte förän nästa vecka. Så jag sa:

 - Det är ju stängt, menar du att vi ska gå när det öppnar nästa vecka?

Då tog mamma över luren och pratade.

 - Ikväll har din pappa blivit inbjuden till förpremiär på badhuset för att han har varit med och jobbat med ombyggnaden. Vill du följa med?

Vilket drömläge, både suspekta mordvapen och smygpremiärer det kan nog bli ett riktigt hyffsat blogg inlägg ändå, tänkte jag. Så jag hojtade till om att jag gärna ville följa med, de andra i bilen blev nog lite paffa när jag började leva om. Sen när jag förklarade så blev de nog lite avundsjuka. Jag vet att man inte ska skryta för jobbkamraterna, de kan bli så kinkiga på en då men jag kunde inte hjälpa det.
Jag skyndade mig hem så att jag skulle hinna skriva lite på bloggen innan vi åkte till badet, det hann jag inte. Jag cyklade och Gabbe och mamma åkte vespa till badhuset. Det var bara att gå in, för pappa stod och fixade nått med datorn i receptionen.
Det var nytt och fräsch, fast lite kände man igen från förut. Jag testade de två rutchkanorna som fanns, den tredje var stängd. De var ganska bra, fast den kortare av de två gjorde man illa skulderbladen på om man åkte för snabbt. Sen var  det gratis hamburgare till middag, vilket var trevligt.
Det finns väll inte så mycket mer att säga om min dag. Imorgon blir det förmodligen ett inlägg om hur det är att sitta arresterad för olaga knivhot, ha det.

Hej då.

MPSS

Hej!
MPSS altså, ni kanske undrar vad det betyder?
Jag kan förklara.
Jag heter Magnus och är 18 år, jag ska rycka in i lumpen om fyra veckor.
Min syster flyttade till Norge i höstas och för att hålla kontakten med oss här hemma, eller ja det kanske inte var för att hålla kontakten med oss men det gjorde hon iallafall, genom att skriva blogg. Det är därför jag har bestämt mig för att försöka skriva. Så mina nära och kära får veta hur jag har det under min tid i lumpen.
Men nu är det så att jag har en historia av att bli engagerad av något och sedan helt glömma bort det efter några veckor. Till exempel har vi:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Dykning - Det var kul men kostade skjortan.

*Fäktning - Jag gick bara en gång men jag ägde (ioförsig så var det bara ett gäng 10-åringar som var nybörjare förutom
mig men ändå).

*Amerikansk fotboll - Det var i sexan, när jag var en relativt liten person. Jag gick på alla träningar fram tills vi började andvända skydd...

*Fotboll - Jag var alldrig någon bra spelare men det var kul, tyvärr så kom flickvännen och skolan ivägen.

*Judo - Jag slutade för att det var nått as som alltid valde mig innan jag hann välja någon annan när vi skulle ha övningar och så kastade den jäveln mig över axeln med ett kast vi inte ens tränade, Fy fan.

*Skytte - Jag äger fortfarande men det blev bara att jag inte orkade med att gå på träningarna.

*Simning - Jag simmade kanske två gånger i veckan i en månad, men sen orkade jag inte ta mopeden dit när det var mitt på hösten och förkylningstider.

*Fri Dykning - Intresset försvann när jag började med vanlig dykning.

*Pilbågsskytte - Jag gör det fortfarande lite då och då men jag tar mig aldrig tid för att åka till min morbror där piltavlorna jag skjuter på är.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och det där är bara några av de sporter jag kommer ihåg som jag har gett upp. Men vi får väll se hur det blir med skrivandet.

Lumpen om fyra veckor, det börjar bli lite pirrigt om jag ska vara ärlig. Man har ju hört lite historier om hur det är första veckan i lumpen, när de ska visa vem som bestämmer.
Det som är lite synd är att jag kommer att missa storsjöyran. Jag hade sett fram emot att se Magnus Uggla och Miss Li men men, det blir väll en yra nästa år också.

Ja just det, ni undrade vad MPSS betydde. Det är en förkortning för Mange Pange Skjuter Skarpt.

RSS 2.0