Mange-Pange rapporterar

Nu sitter jag på biblioteket i Karlskrona, jag har bokat in mig på två timmar så jag kommer förhoppningsvis att hinna skriva nått. Det visade sig att man kan boka in sig på datorer gratis här så nu klarar jag mig utan att köpa en bärbardator, i ett tag iallafall...
Igår började befattningsutbildningen och den är otroligt härlig. Vi har härliga lokaler med sköna stolar och bra luft, som vi inte har haft i många andra salar. Våra lärare är härliga och de ger oss en fikarast i halvtimmen, bokstavligt talat, vi har fått fler fikaraster på de senaste två dagarna än vad vi har fått på de resterande sju veckorna vi har varit här sammanlagt. Det känns som om jag har hamnat på rätt ställe. 
Idag har vi haft våran första "hyttträning", då finns det ett rum med kanske tio hytter som är inrededa som radiohytterna på olika båtar och så fick vi sitta där och testa sicka medelanden till varandra via radio.
 - Bravo Lima India this is Juliet Oscar Hotel calling, do you copy? (Jag)
 - This is Bravo Lima India, I copy (Blixt)
 - I have an engine malfunktion (Jag)
 - Say agian (Blixt)
 - I HAVE AN ENGINE MALFUNKTION (Jag!)
 - I copy that over (Blixt)
 - Over and out (Jag)
Det var väldigt roligt och det är allt jag kommer få göra i närmare ett år förutom att koda medelanden som inte heller verkar vara så tråkigt. Om ni undrar varför jag kallar mig Juliet Oscar Hotel så är det för att man ska andvända de tre första bokstäverna i sitt efternamn och de utalas så över radio på utländska.

Nu har min andra timme vid datorn börjat, det är bäst att jag skriver något riktigt bra nu då.
Jag har faktist fått ett nytt favoritprogram på tv, kanske tillochmed en ny favorit kanal. Till min egen stora förvåning så är det faktiskt kanal två. Jag tittade av misstag på ett frågesportsprogram som nyligen har börjat där. Det heter "Vem vet mest?" och jag tycker om det för det känns så oseriöst fast ändå seriöst på något sätt. De bombar tolv tävlanden med frågor tills det bara är tre tävlanden kvar medans programledaren ger ifrån sig några kaxiga komentarer till de som svarar fel. I finalen sen så frågar de frågor tills programtiden är slut och den som har mest poäng vinner, jag är inte ens säker på om det är någon riktig vinst förutom "äran". Bara en sån sak som att det inte är några reklampauser får allting att verka konstigt för mig som är uppväxt med kanal 5 där att sitta och vänta på att reklamen ska ta slut utgör 60% av tv tittandet.

Jaja, vi får se om jag bokar någon mer tid här i veckan. Hej då!


Spridda tankeskurar

Idag har jag sovit i säkert 15 timmar, iochförsig så blev jag väckt för att skjutsa min pluttis polare vid halv fyra. Jag var knappast entusiastisk när vi satte oss i bilen och det var frost på hela framrutan och jag inte kunde hitta vindruteskrapan. Men med fullt sprut på varmluften så blev det nästan behagligt och frosten försvann efter några minuter.

Nu är det snart höst, om det inte redan är det. När jag kom hem i torsdag så såg jag en person som hade sin höst/vinter jacka på sig och jag blev så avundsjuk. Jag kan inte ta på mig min jacka för det är mycket varmare söderut där jag håller till och då ser jag galen ut om jag har den på. Jag får väll kompromissa och köpa en snygg mössa istället...
Hösten är utan tvekan min favorit årrstid. Igår när jag och min pluttis gick ut så doftade det så underbart höstigt, jag var tvungen att stanna för att bara stå och lukta ett tag.

Imorgon ska jag förmodligen beställa en dator, det är så praktiskt plus att jag har fått veta att bevakningsbåten jag ska vara på nyligen har fått trådlöst internet.

Ni får ursäkta att jag hoppar mellan så många olika ämnen, jag är bara lite tankspridd idag. Nu ska jag slappa ett tag, hej då.

Ohoj!

Nu så är jag klar med min GSU, grundsjömans-utbildning. Det visade sig att man inte fick så pass mycket fritid som jag hade hoppats och jag kan bara beklaga bristen på inlägg. Nu så ska min BU, befattningsutildning, börja och jag har hört att den är slappare. Dessutom så funderar jag på att investera i en bärbar dator, snorrik som man är. Jag sitter på mammas nya Eee dator och är mäkta imponerad, jag anstränger mig mycket för att inte klicka på "beställ nu"-knappen på pricerunner, jag måste åtminstånde sova på saken.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det är så mycket som jag inte har rapporterat och nu är det bara för mycket för att jag ska veta var jag ska börja.
Jag funderade på livet i söndags. Jag har i stort sett en plan för mitt liv. Lumpen, universitet, jobb(kanske utomlands), fru och barn, pension och till sist förmodligen dö. Ju längre bort i framtiden destå vagare blir det. Men de närmaste åren har jag ganska "uttänkta" med lumpen och sen civilingenjöreriet men när jag satt där på Arlanda, ovanför nedgången till tågen där jag har spenderat så många timmar av mitt liv, så tänkte jag "Vad i helvete gör en civilingenjör?! Jag ska spendera fem år på att bli något som jag inte ens vet vad de gör och om jag gillar det..." Jag har frågat en del personer om vad de gör men ingen har något ordentligt svar, det enda jag har fått fram är att de tjänar äckligt mycket pengar om man hamnar på rätt ställe, inte mig emot men det känns lite som om jag har "sålt min själ till djävulen". Det jag funderar på är om jag ska söka till civilingenjör med kinainriktning för att då lär jag mig iallafall något som jag tycker verkar spännande och jag vet vad det är, men det känns också lite motigt för jag är ingen höjdare på språk som ni förmodligen har upptäckt. Varför kan inte jag vilja bli något speciellt typ en läkare eller advokat? Allt är så mycket lättare när man har något att sträva efter.

Jag får fundera vidare på livet & co så får vi se om jag kan låna den här lilla leksaken för att blogga mer i helgen. Nu ska jag prata med min pluttis för att sen sova, godnatt.

RSS 2.0