Plus minus noll

Hej!
Jag är inte så mycket till läsare. Men det händer väll att jag läser nån bok lite då och då. Nu har jag kommit halvvägs genom den tidigare nämnda, lite pinsamma, dejting boken som jag köpte på Arlanda (The Game av Neil Strauss). Så kommer jag hem och pratar lite med min mor då jag nämner att jag håller på att läsa den. Då börjar hon gapskratta, när jag försöker få fram vad som är så roligt så vägrar hon berätta och säger bara att jag ska fråga min syster om boken.
Så nu när jag kom hem för en liten stund sedan så stod min syster i hallen och muppade sig som vanligt. Jag passade på att fråga henne om hon hade läst den. Då visar det sig att inte bara hon utan också min mor har läst boken. Det här är en bok som jag tycker är tillräckligt pinsam att läsa ändå. Iochförsig så finns det nog inte så många böcker att välja på om jag ska läsa en som inte har blivit läst av någon i min familj. Men nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.

Annars så har jag haft en spektakulär kväll ikväll. Jag vet inte om det är olagligt att tjuvringa på dörrklockor men även om det är det så är det värt det. Jag och två anonyma kompisar (ifall att det är olagligt) var ute och åkte bil medans vi spelade absolute musik 99 på hög volym när någon av oss, okänt vem, kom på att busringa på någons dörr och sen köra därifrån.
Det var som om vi var tio igen, fast den här gången med bil och körkort. Vi körde runt och ropade till främlingar, allt ifrån "Hej! är det där en matlåda? Har du kebab däri"(Det var det och det hade han) till "Pingstkyrkan är för bögar"(Ett påstående som jag tycker är väldigt roligt). Så bensin för femtikronor och en tio år gammal cd-skiva var roligare än vad alkohol någonsin skulle kunna vara. Hoppas bara jag inte blir beroende.

Vet du hur man tar sig till Arland stad?

Hej, ni ska bara veta vilket äventyr jag var med om igår.
Jag åkte ifrån Östersund igår vid tre på dagen. Allt gick som det skulle och jag var framme på Arland vid halv sex. Jag var ganska hungrig så jag funderade på om jag skulle äta på Alfredos elller Pizza Hut. Det blev Alfredos eftersom man kan få påfyllning av maten om man är mer hungrig.
Jag stod i kön och försökte bestämma om jag skulle äta pizza eller kyckling, och med tanke på att jag gick dit för att få påfyllning så frågade jag om det även gick att få påfyllning när det gällde pizzan. Då sa personen i kassan att jag kunde äta pizza och sen få fylla på med kyckling, men sammtidigt så antydde personen att jag knappast skulle klara av det. Och tjurskallig som man är så tryckte jag i mig pizzan och gick tillbaka för påfyllingen. Men då stod det en annan person i kassan så jag bad om en liten portion, men han kände väll sig givmild och lastade på ordentligt. Sen när jag gick tillbaka och satt mig så kunde jag ju inte låta så myckte mat som jag typ hade betalat för gå till spillo.
Så jag pressade i mig nästan hela portionen med kyckling och pasta och därigenom åt mer än vad jag förmodligen någonsin har gjort till middig.
Efter den bragden staplade jag mig iväg till en soffa för att smälta maten. Det var lättare sagt än gjort. Jag kunde varken sitta eller ligga, så jag halvsatt och kved i ca 30 minuter innan jag kunde komma upp för att röra på mig igen.
Jag hade fortfarande två och en halv timme kvar tills klockan var nio och mitt plan skulle gå, så efter en kort promenad gick jag in i en pocketshop för att titta lite på sortimentet. Där såg jag att de hade en bok som en bekant till mig hade rekomenderat varmt, det var en bok om dejting så det var väll inte riktigt min genre men det var en bestseller så den kan väll inte vara så dålig, tänke jag.
Jag gick tillbaka till soffan där jag hade suttit innan och började läsa. Det var en rätt så intressant bok så jag läste och tittade på klockan med jämna mellanrum. Fem i åtta, en dryg timme innan mitt plan skulle lyfta så tänkte jag börja röra på mig. Jag stängde igen boken och tog upp biljetten för att dubbelkolla "Arland - Visby 20:00".
Helvete tänkte jag och sen började jag springa, från Skycity och till terminal två på fem minuter efter en sån middag tycker jag själv var en väldigt imponerande tid. Det tyckte inte Gud, jag missade planet med några minuter.
Så jag fick ringa runt och förklara min situation, så jag blev inbokad på nästa flyg som inte gick förens nästa morgon och så bokade de in mig på ett hotell inne i Arlanda stad.
Jag har aldrig varit i Arlanda stad tidigare så jag bestämmde mig för att gå och fråga i receptionen om hur man tar sig dit, de hade stängt. Därför gick jag ut för att börja läsa på skyltarna om det stod nått. Efter fem minuter av tabelläsning så förstod jag fortfarande ingenting så jag gick in till en av biljettkassorna och frågade.
 
 - Hej, Hur kommer man till Arlanda stad? Frågade jag.
 - Jag vet inte men du kan kolla på skyltarna här ute. Svarade den gammla receptionisten.

Jag gick ut och fortsatte att inte förstå skyltarna i några minuter tills det kom en buss. Då sprang jag fram till den i hopp om att den kanske gick till Arlanda stad eller att chaffören visste något.
 
 - Hej, vet du hur man kommer till Arlanda stad? Frågade jag igen.
 - Ja, det går bussar ifrån hållplats nummer 14. Svarade den, av någon anlidning mycket irriterade, busschaffören.

Så jag gick och ställde mig vid hållplats nummer 14 och väntade. Nu började klockan bli ganska mycket så det var ganska kallt. Tjugo minuter senare när bussen kom så var det ännu kallare.

 - Hej, går den här bussen in till Arlanda stad? Frågade jag, lättad över att äntligen hittat rätt.
 - Nej, den går från hållplats nummer 18 eller 19 tror jag, det finns en skyllt där borta. Sa busschaffören.
 - Jaha, tack. Sa jag med en underton av grov irritation.

Så jag gick tillbaka och kollade på busshållplats nummer 18 och där stod det något om abbonerade bussar så jag tänkte att det kunde vara värt ett försök att ställa sig där. Det enda problemet var att det inte fanns någon station 18, det tog slut vid 17.
Jag bestämde mig att gå åt det hållet pilen pekade även fast jag såg att det uppenbarligen inte fanns någon station 18 åt det hållet. Men efter att ha gått några hundra meter, gått in i ett parkeringshus, gått upp två trappor, tagit yttligare en rulltrappa och gått ut igen så hittade jag station 18. Och det stod en bil som väntade på att åka iväg där, så jag sprang fram till chaffören.

 - Hej, Kör du till Hotellet Connect i Arlanda stad? Frågade jag med nyfunnet hopp.
 - Näe, jag kör till (Något annat hotell), men jag tror connect ska ha abbonerade bussar från någonstans. Svarade taxichaffisen.
 - Jaha, vet du varifrån? Frågade jag hoppfullt.
 - Nä, men ring hotellet och fråga. Svarade hon som om det var självklart, vilket det kanske var men ändå.

Så jag var på väg tillbaka när jag ringde hotellet.

 - Hotell Connect, det går bra nu. Svarade någon kvinna efter någon minut i kö.
 - Hej, jag heter Magnus Johansson och jag är inbokad hos er ikväll. Hur tar jag mig ifrån Arlanda till hotellet? Frågade jag.
 - Det är bara att du tar en av våra abbonerade bussar. Svarade även hon med självklarhet i rösten.
 - Var går den ifrån då? Frågade jag med klar irritation i rösten.
 - Hållplats nummer 18, nästa buss går klockan elva. Svarade hon.

Jag tackade för hjälpen och började gå tillbaka till hållplatsen. Och efter 30 minuter i kylan så kom äntligen rätt taxi.

Allt gick som på räls efter det. Taxi till och från hotellet och ett fint rum att sova i. Det var en riktig upplevelse, jag vet inte om jag vill göra det igen men men, det kunde ha slutat värre. Nu är det för sent och jag är för trött för att korrekturläsa men ni får ha det så trevligt till nästa gång.

Mvh // Magnus

Självgodhet är ypperligt

Hej!
Jag satt och funderade på om jag skulle skriva lite i bloggen för en tjugo minuter sen och innan jag gör det så brukar jag faktiskt gå in och läsa min systers blogg för att få lite inspiration(berätta det inte för henne). Men nu så var det något fel på bloggen så det kom inte upp någon text. Därför gick jag in på min blogg för att kolla om texten var försvunnen där också, men icke då. Så jag började läsa lite av mina inlägg och det har jag faktiskt aldrig gjort förut. Jag skriver mest bara. Men det var faktiskt en riktig upplevelse. Jag skriver inte bara bra, jag skriver otroligt bra. Nu när jag ändå sitter och är ego centrisk så kan jag ju nämna att jag har gått och blivit känd! Förstasidan på Gotlandstidningen.

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4778355

Nä, nu måste jag tona ner lite på självgodheten innan ni börjar irritera er på mig. Jag funderade lite löst på att köpa en lägenhet i Luleå men det blir nog studentbonde till att börja med. Jag tror att det kan vara nyttigt, förhoppningsvis så hamnar jag med trevligt folk. Då kan det nog rent utav bli riktigt skoj.

Nu ska jag nog läsa lite mer på bloggen.

Mvh // Magnus

RSS 2.0