Vet du hur man tar sig till Arland stad?

Hej, ni ska bara veta vilket äventyr jag var med om igår.
Jag åkte ifrån Östersund igår vid tre på dagen. Allt gick som det skulle och jag var framme på Arland vid halv sex. Jag var ganska hungrig så jag funderade på om jag skulle äta på Alfredos elller Pizza Hut. Det blev Alfredos eftersom man kan få påfyllning av maten om man är mer hungrig.
Jag stod i kön och försökte bestämma om jag skulle äta pizza eller kyckling, och med tanke på att jag gick dit för att få påfyllning så frågade jag om det även gick att få påfyllning när det gällde pizzan. Då sa personen i kassan att jag kunde äta pizza och sen få fylla på med kyckling, men sammtidigt så antydde personen att jag knappast skulle klara av det. Och tjurskallig som man är så tryckte jag i mig pizzan och gick tillbaka för påfyllingen. Men då stod det en annan person i kassan så jag bad om en liten portion, men han kände väll sig givmild och lastade på ordentligt. Sen när jag gick tillbaka och satt mig så kunde jag ju inte låta så myckte mat som jag typ hade betalat för gå till spillo.
Så jag pressade i mig nästan hela portionen med kyckling och pasta och därigenom åt mer än vad jag förmodligen någonsin har gjort till middig.
Efter den bragden staplade jag mig iväg till en soffa för att smälta maten. Det var lättare sagt än gjort. Jag kunde varken sitta eller ligga, så jag halvsatt och kved i ca 30 minuter innan jag kunde komma upp för att röra på mig igen.
Jag hade fortfarande två och en halv timme kvar tills klockan var nio och mitt plan skulle gå, så efter en kort promenad gick jag in i en pocketshop för att titta lite på sortimentet. Där såg jag att de hade en bok som en bekant till mig hade rekomenderat varmt, det var en bok om dejting så det var väll inte riktigt min genre men det var en bestseller så den kan väll inte vara så dålig, tänke jag.
Jag gick tillbaka till soffan där jag hade suttit innan och började läsa. Det var en rätt så intressant bok så jag läste och tittade på klockan med jämna mellanrum. Fem i åtta, en dryg timme innan mitt plan skulle lyfta så tänkte jag börja röra på mig. Jag stängde igen boken och tog upp biljetten för att dubbelkolla "Arland - Visby 20:00".
Helvete tänkte jag och sen började jag springa, från Skycity och till terminal två på fem minuter efter en sån middag tycker jag själv var en väldigt imponerande tid. Det tyckte inte Gud, jag missade planet med några minuter.
Så jag fick ringa runt och förklara min situation, så jag blev inbokad på nästa flyg som inte gick förens nästa morgon och så bokade de in mig på ett hotell inne i Arlanda stad.
Jag har aldrig varit i Arlanda stad tidigare så jag bestämmde mig för att gå och fråga i receptionen om hur man tar sig dit, de hade stängt. Därför gick jag ut för att börja läsa på skyltarna om det stod nått. Efter fem minuter av tabelläsning så förstod jag fortfarande ingenting så jag gick in till en av biljettkassorna och frågade.
 
 - Hej, Hur kommer man till Arlanda stad? Frågade jag.
 - Jag vet inte men du kan kolla på skyltarna här ute. Svarade den gammla receptionisten.

Jag gick ut och fortsatte att inte förstå skyltarna i några minuter tills det kom en buss. Då sprang jag fram till den i hopp om att den kanske gick till Arlanda stad eller att chaffören visste något.
 
 - Hej, vet du hur man kommer till Arlanda stad? Frågade jag igen.
 - Ja, det går bussar ifrån hållplats nummer 14. Svarade den, av någon anlidning mycket irriterade, busschaffören.

Så jag gick och ställde mig vid hållplats nummer 14 och väntade. Nu började klockan bli ganska mycket så det var ganska kallt. Tjugo minuter senare när bussen kom så var det ännu kallare.

 - Hej, går den här bussen in till Arlanda stad? Frågade jag, lättad över att äntligen hittat rätt.
 - Nej, den går från hållplats nummer 18 eller 19 tror jag, det finns en skyllt där borta. Sa busschaffören.
 - Jaha, tack. Sa jag med en underton av grov irritation.

Så jag gick tillbaka och kollade på busshållplats nummer 18 och där stod det något om abbonerade bussar så jag tänkte att det kunde vara värt ett försök att ställa sig där. Det enda problemet var att det inte fanns någon station 18, det tog slut vid 17.
Jag bestämde mig att gå åt det hållet pilen pekade även fast jag såg att det uppenbarligen inte fanns någon station 18 åt det hållet. Men efter att ha gått några hundra meter, gått in i ett parkeringshus, gått upp två trappor, tagit yttligare en rulltrappa och gått ut igen så hittade jag station 18. Och det stod en bil som väntade på att åka iväg där, så jag sprang fram till chaffören.

 - Hej, Kör du till Hotellet Connect i Arlanda stad? Frågade jag med nyfunnet hopp.
 - Näe, jag kör till (Något annat hotell), men jag tror connect ska ha abbonerade bussar från någonstans. Svarade taxichaffisen.
 - Jaha, vet du varifrån? Frågade jag hoppfullt.
 - Nä, men ring hotellet och fråga. Svarade hon som om det var självklart, vilket det kanske var men ändå.

Så jag var på väg tillbaka när jag ringde hotellet.

 - Hotell Connect, det går bra nu. Svarade någon kvinna efter någon minut i kö.
 - Hej, jag heter Magnus Johansson och jag är inbokad hos er ikväll. Hur tar jag mig ifrån Arlanda till hotellet? Frågade jag.
 - Det är bara att du tar en av våra abbonerade bussar. Svarade även hon med självklarhet i rösten.
 - Var går den ifrån då? Frågade jag med klar irritation i rösten.
 - Hållplats nummer 18, nästa buss går klockan elva. Svarade hon.

Jag tackade för hjälpen och började gå tillbaka till hållplatsen. Och efter 30 minuter i kylan så kom äntligen rätt taxi.

Allt gick som på räls efter det. Taxi till och från hotellet och ett fint rum att sova i. Det var en riktig upplevelse, jag vet inte om jag vill göra det igen men men, det kunde ha slutat värre. Nu är det för sent och jag är för trött för att korrekturläsa men ni får ha det så trevligt till nästa gång.

Mvh // Magnus

Kommentarer
Postat av: Kakan

Mycket ska man se innan ögonen trillar av:) .. Och vilken huvudbonad sen, ojoj. Vad festligt egentligen, ser du verkligen ut så där på dagarna?

Well, så klantigt av dig att missa flyget. Var boken möjligtvis "Spelet" Av Neil Strauss? Så fängslande är den inte. Vad fan ska du läsa dejtingskitböcker för, har du inte en donna redan?Jag uppmanar härmed dig att bidra med något till min radioprogram om mig själv! (Sen min blogg)

2009-02-16 @ 23:21:21
URL: http://variabelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0